Kielstrup Borgerforening

 

Siden Sidst:

November 2014 - Hjertestarter

Borgerforeningen fik i begyndelsen af november en henvendelse fra foreningen "Kunsten at redde liv" som har igangsat et projekt i Mariagerfjord Kommune, som går ud på at samle ind til opsætning af hjertestartere i de små byer, som vil blive tilgængelige for borgerne hele døgnet.

 

Se foreningens hjemmeside her

 

Borgerforeningens bestyrelse mente, at en hjertestarter, der var tilgængelig for ALLE byens borgere, ville være til en god ting for byen. Derfor sagde bestyrelsen ja til at finde et sted hvor skabet med hjertestarteren kunne ophænges, og vi har en aftale, der giver mulighed for at den kan komme til at hænge udenfor forsamlingshuset.

Desuden gav bestyrelsen tilsagn om at betale for en serviceaftale som dækker:

Gratis udskiftning af batteri og elektroder

Forsikring af skab og hjertestarter

Gratis reparation (I tilfældet af hjertestarteren går i stykker)

Fuld garanti på hjertestarteren så længe der er serviceaftale tilknyttet.

 

Den årlige udgift til denne serviceaftale er 2.085,- kr. hvortil kommer udgiften til strøm på ca. 200,- kr.

 

Bestyrelsen vurderer, at det er en god måde at anvende en del af foreningens opsparrede midler på, til glæde for hele byen.

Vi modtager gerne kommentarer til beslutningen, f.eks. via en mail til bestyrelse@kielstrupborger.dk

 

1. december 2013 - Julehygge hos Peter

Traditionen tro blev der afholdt julehygge i laden på Østergaard hos Peter Duelund .

Vi startede kl. 10.00 og med traktor og vogn gik turen i skoven for at hente pyntegrønt.

Hjemme i laden stod den efterfølgende på gløgg og æbleskiver.

Og så blev der ellers hygget med julemusik, dans om ”juletræ” og fremstilling af de skønneste juledekorationer.

En rigtig dejlig dag og en god start på december måned, med forventningens glæde om julens komme.

 

29. november 2013 - Møde vedr. lokalplaner

Herdis og Birgit i et møde i Oue med deltagelse af repræsentanter fra Oue, Stinesminde og Kielstrup Borgerforening (afbud fra Houtved) samt Rita Mogensen fra Mariagerfjord Kommune.

Dagsorden var bl.a rammerne for lokalplanen for områderne, herunder biogasanlæg, hjemmeside, bosætning, finiansering af huse på landet, hvad kan de 4 landsbyer bruge hinanden til. Et godt initiativ taget af formand Leif Haagen, Oue.

 

5. oktober 2013 - Arbejdslørdag

Fint fremmøde. Vi startede med kaffe og rundstykker. Så blev der ellers plantet rhodendron og sat en masse forårsløg (doneret af Herdis).

De japanske kirsebærtræer måtte lade livet, da de var ved at rådne og ikke var særligt kønne mere. Vi ser tiden an om vi skal have plantet nye træer.

Vi fik også skiftet brædder på bord og bænkesættet og det var virkeligt tiltrængt - så nu kan der godt blive forår, så det kan tages i brug igen.

Der er altid nok at tage fat på men vi nåede det vi havde planlagt for dagen.

 

9. september 2013 - Møde i landsbyråd Nord

Birgit deltog i møde i landidtrikt Nord. Mødet blev holdt ved Møldrup Bål og Aktivitetsplads, men flyttede pga vejret til Søgården.

Et godt møde med fint fremmøde. Vi skal være vært ved et møde til sommer.

 

23. juni 2013 - Sct. Hans aften

Der var flot fremmøde på sportspladsen - ca. 55 børn og voksne var mødt op for at se bålet futte af. Båltaler var Helle Mølgaard, Redsø. Der blev også spillet fodbold og der kunne købes øl, vand og pølser m.m.

 

10. juni 2013 - Møde i Landdistrikt Nord

Hans Jørgen og Birgit deltog i mødet i Landdistrikt Nord. Mødet blev holdt i Rold på Rumlepladsen. Det var en god aften, hvor vi fik lejlighed til at høre om, hvad der foregår i de andre små landsbyer i vores distrikt. I august indvies bl.a en bål- og aktivitetsplads i Møldrup, Birkholmvej 1, 9510 Arden Den er alle meget velkomne til at besøge. Man kan læse mere på www.facebook.com/MoldrupBorgerforening. Næste møde i Møldrup den 9. september.

 

11. maj 2013 - Arbejdsdag i anlægget

Arbejdsdagen startede vanen tro med rundstykker og derefter blev de japanske kirsebærtræer beskåret, rosenbedet i det nordlige anlæg blev ryddet, så det er klar til at blive tilplantet med rhododendron senere på året. Pavillionen blev fejet og alle gik til den med stor arbejdsiver.Velfortjent sluttede dagen med en grillet pølse.

 

21. april 2013 - Affaldsindsamling

9 personer var mødt op, og der blev samlet affald i byen og ud af de 3 indfaldsveje.

Der blev samlet ca. 50 kg affald inkl. dåser.